Visa va prezenta Guvernului propuneri pentru dezvoltarea platilor electronice in sectorul public

Data publicarii: 22-01-2013 | Finante-Banci

Visa Europe Romania intentioneaza sa prezinte Guvernului, in perioada urmatoare, mai multe propuneri pentru dezvoltarea strategiei guvernamentale de incurajare a platilor electronice in sectorul public.

"Propunerile vor viza aspecte precum utilizarea cardurilor de angajatii din sectorul public si cresterea veniturilor colectate la bugetul de stat si bugetele locale prin plata cu cardul a taxelor si impozitelor", a afirmat Cretu intr-o conferinta de presa.

In prezent, 157 de primarii la nivel national accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor direct la ghiseu, iar 95 de primarii accepta plata online.

Ghiseul.ro este Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar, unde contribuabilii isi pot accesa datele despre taxe si impozite din toata tara si efectua plata online.

Prin acest sistem, primariile au posibilitatea (potrivit Hotararii 1235/2010) sa ceara un comision contribuabililor la plata cu cardul, aspect care contravine prevederilor OUG 113/2009, care transpune in legislatia romaneasca Directiva serviciilor de plati. Potrivit acesteia, beneficiarul platii (primariile) nu poate solicita platitorului un pret suplimentar pentru utilizarea unui anumit instrument de plata.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: