Fenechiu:CFR Marfa si TAROM vor fi privatizate in sase luni incepand din februarie

Data publicarii: 23-01-2013 | Economie

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marti, la finalul discutiilor cu reprezentantii misiunii FMI la Bucuresti, ca CFR Marfa va fi privatizata intr-un procent de 51% din actiuni iar un pachet de 20% din actiunile TAROM vor fi preluate de un investitor strain, termenul stabilit cu reprezentantii delegatiei FMI pentru finalizarea celor doua privatizari fiind de sase luni incepand cu luna februarie.

'Discutiile au vizat atragerea de fonduri europene si restructurarea companiilor cu pierderi, precum si calendarul stabilit impreuna. In ceea ce priveste CFR Marfa, desi eu nu mi-as fi dorit, am ajuns la concluzia ca va trebui sa privatizam 51% din actiunile companiei deoarece situatia economico-financiara din prezent poate fi redresata doar printr-o infuzie masiva de capital privat", a spus ministrul transporturilor. 

Oficialul a precizat ca a convenit cu delegatia institutiilor financiare internationale ca 20% din actiunile companiei TAROM sa fie si ele preluate de un investitor international termenul stabilit pentru ambele companii fiind de "sase luni incepand din luna februarie". 

Ministrul a precizat totodata ca o alta tinta stabilita cu reprezentantii delegatiei financiare internationale este aceea de 90 de zile pentru numirea de manageri privati la toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor aflate in memorandumul incheiat cu Fondul Monetar International. 

Ministrul transporturilor a mai spus ca discutiile nu au vizat eventualele restructurari sau disponibilizari in cadrul acestor companii. 

Sursa: AGERPRES