Parlamentul a adoptat modificarile la Statutul deputatilor si senatorilor. Oltean: Imunitatea parlamentarilor a fost intarita

Data publicarii: 23-01-2013 | Politica

Parlamentul a adoptat, marti, modificarile la Statutul deputatilor si senatorilor, in forma in care au trecut de comisie, cu 309 voturi "pentru", 56 de voturi "impotriva" si doua abtineri. Comisia pentru Statutul parlamentarilor a finalizat, luni noapte, proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor.

Parlamentarii PDL au votat impotriva modificarilor la Statutul deputatilor si senatorilor, cele doua abtineri au apartinut UDMR, parlamentarii PPDD nu au fost in sala, iar deputatul PSD Gabriela Cretu a anuntat ca nu participa la vot.

Parlamentarii PDL au votat impotriva, a precizat, dupa vot, deputatul PDL Ioan Oltean.

Oltean a sustinut ca modificarile aduse Statutului sunt doar "un strat de spoiala", imunitatea parlamentarilor a fost intarita, iar textul privind conflictul de interese incurajeaza parlamentarii sa faca acest lucru. "Credem ca trebuie sa regandim aceasta lege si sa o asezam pe parametrii normali", a adaugat Oltean.

Comisia de Statut a mentinut, in raportul la proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, amendamentul presedintelui Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, de eliminare a prevederii prin care mandatul inceta la data ramanerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI.

Astfel, potrivit proiectului de Statut initial, mandatul de senator sau deputat inceta "la data ramanerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI de constatare a incompatibilitatii".

Integral in Mediafax.ro