Ponta: Cred ca e mai bine sa avem concentrate alegerile in 2014; Oprea: Nu avem o pozitie oficiala

Data publicarii: 23-01-2013 | Politica

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca ar fi foarte bine pentru Romania ca anul viitor alegerile europarlamentare sa fie odata cu cele prezidentiale, precizand ca l-a informat despre aceasta idee si pe presedintele Traian Basescu, care a spus ca o examineaza.

"Nu e un secret si ma gandesc ca ar fi foarte bine pentru noi ca tara ca anul viitor sa nu stam tot anul in alegeri. (...) Anul viitor, daca exista vreo posibilitate constitutionala, o discutam, eu l-am informat si pe presedinte asupra acestui lucru - ori sa avem un al doilea mandat redus cu cateva luni, ori sa avem un sistem (...) in care sa ai alegerile odata cu PE si sa intre in mandat la expirarea mandatului presedintelui. E o discutie in primul rand constitutionala. Politic nu e niciun fel de problema pentru ca nu cred nici pentru dl presedinte Basescu, dupa 9 ani si jumatate, nu cred ca mai conteaza trei luni in plus sau in minus. E o discutie insa in primul rand de ce e mai bine pentru Romania. Eu cred ca este mai bine sa avem concentrate alegerile", a afirmat Victor Ponta, care a mentionat ca si alte tari au adoptat aceasta idee. 

Intrebat ce raspuns i-a dat presedintele despre aceasta problema, premierul a precizat: "Examineaza, nu mi-a dat un raspuns pe loc". 

Contactat de AGERPRES, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a afirmat: "Nu avem o pozitie oficiala cu privire la aceasta propunere". 

Sursa: AGERPRES