O firma de recrutare a luat 150.000 de euro de la stat ca sa descopere ca actualul director general al unei companii controlate de Ministerul Economiei este chiar CEO-ul profesionist cautat. Plus ca era si seful PSD-ului local

Data publicarii: 24-01-2013 | HR/Cariere

Firma de recrutare Kienbaum, reprezentanta locala a firmei germane de executive search cu acelasi nume, a incasat de la Ministerul Economiei suma de aproximativ 150.000 de euro pentru recrutarea CEO-ului "privat” al Complexului Energetic Oltenia, un business de un miliard de euro.

Cel mai bun candidat recomandat de firma de recrutare se pare ca a fost tot Laurentiu Ciurel, care era deja numit politic in functia de director general al companiei inca din octombrie anul trecut, si care a fost reales. Fost director general al Termocentralei Rovinari si al Complexului Energetic Rovinari, Ciurel a mai fost  vicepresedinte al PSD Gorj si consilier judetean. El a renuntat la functiile politice in toamna anului trecut, pentru a-si putea depune cadidatura pentru functia de "manager privat”.

"Pe short list au ramas patru candidati, trei expati si domnul Ciurel. Am evaluat toti directorii, fie de la Turceni sau Rovinari, insa, fara a face vreo nominalizare, domnul Ciurel a fost mult mai bun decat ceilalti, a lucrat si in Australia, vorbeste foarte bine engleza etc.”, a spus Loreda Dragomir, country manager al Kienbaum, firma care a inceput in luna septembrie cautarile de CEO privat pentru Complexul Energetic Oltenia.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: