Fiscul verifica averile a 30 de milionari romani cu datorii la stat

Data publicarii: 24-01-2013 | Finante-Banci

Guvernul a decis sa initieze actiuni de verificare a documentelor pentru 30 de persoane cu mari averi, suspectate ca au depasit "riscul minim acceptat" prin neplata impozitelor, dupa ce a pornit initial de la un grup de peste 300 de persoane banuite ca s-au sustras de la plata taxelor la buget.

 Verificarea documentelor a fost declansata la sfarsitul anului trecut, releva Strategia fiscal-bugetara revizuita pentru perioada 2013-2015, citata de Mediafax.

 In document se aminteste ca, incepand cu luna mai a anului trecut, odata cu depunerea declaratiilor de venit pentru 2011, a fost lansat programul de verificare a persoanelor fizice cu venituri/averi mari, vizand un grup de peste 300 persoane.

 "A fost identificata o categorie de risc fiscal semnificativ si generalizat asociat veniturilor obtinute din strainatate de persoanele fizice, risc total asupra caruia a fost propus, in prima faza, un tratament alternativ, fiind desfasurat un program de notificare avand ca subiect conformarea la obligatia de declarare a acestei categorii de venituri, adresat persoanelor fizice cu averi/venituri mari. Persoanelor in cauza li s-a adus la cunostinta atat obligatiile fiscale care le revin, cat si faptul ca in perioada urmatoare vor fi declansate verificari fiscale mai amanuntite pe acest segment”, se arata in strategie.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: