Fondul Proprietatea: Romgaz va fi listata la Bursa in septembrie-octombrie

Data publicarii: 25-01-2013 | Afaceri

Managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, crede ca oferta publica initiala pentru listarea Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti va fi derulata perioada septembrie-octombrie, desi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat recent ca luna aprilie este termen final pentru privatizari.

"Sunt inca planuri pentru IPO-uri (oferte publice initiale prin emiterea de noi actiuni si vanzarea lor pe bursa - n.r.) la Romgaz, Nuclearelectrica in acest an. Procesul la Romgaz este cel mai avansat si se pare ca se va intampla in septembrie-octombrie, doar daca Guvernul nu se razgandeste", a spus Konieczny in aceasta dimineata, la Bursa de Valori Bucuresti, unde s-au aniversat doi ani de la listarea Fondului Proprietatea.  

 El a adaugat ca oferta Nuclearelectrica, in termeni de pregatire, este mai putin avansata, dar exista sanse ca si aceasta sa fie finalizata in 2013.  

 La Complexul Energetic Oltenia exista un memorandum de intelegere semnat de Fondul Proprietatea cu Guvernul pentru oferta publica initiala sau o vanzare de actiuni inainte de mijlocul anului 2014.

 Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marti, dupa intrevederea cu misiunea FMI, CE si Bancii Mondiale, ca a convenit cu expertii internationali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului sa fie realizate pana la finele lunii aprilie.

Integral in Adevarul