Impulsionarea schimburilor comerciale dintre oamenii de afaceri romani si portughezi - pe agenda de lucru a Camerei de Comert Nationale a Romaniei si a Ambasadei Republicii Portugheze la Bucuresti in 2013

Data publicarii: 28-01-2013 | Afaceri

E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale, Domnul Mihail M. Vlasov  l-a primit in vizita de lucru pe E.S. Insarcinatul cu Afaceri a.i. al Republicii Portugheze la Bucuresti, Domnul Ricardo Eduardo Vaz Pereira Pracana.

Intalnirea de cunoastere si prezentare s-a desfasurat intr-o nota optimista, Domnul Pracana notand inca de la inceput progresele si evolutia Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene si potentialul cooperarii dintre Romania si Portugalia, pe doua paliere: al impulsionarii exporturilor si importurilor si al stimularii investitiilor. E.S. a multumit Presedintelui Camerei de Comert Nationale pentru primirea deosebit de calduroasa si pentru deschiderea de a initia parteneriate trans-nationale intre Romania si Portugalia atat la nivelul Camerelor de Comert cat si al organizatiilor membre ale acestora - asociatii, patronate de ramura si companii, prin actiuni de lobby si networking.

  La randul sau, E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale a multumit oaspetelui pentru colaborarea fructuoasa din ultimii ani cu Ambasada Portugaliei la Bucuresti. Domnul Presedinte a amintit intalnirile avute cu predecesorul sau si importanta acordata dezvoltarii mediului de afaceri, notand similaritatile dintre poporul portughez si roman - asemanarile culturale si coincidentele istorice fericite, apartenenta la imperiul Roman si mai recent la Uniunea Europeana.

Referindu-se la situatia economica globala dificila si, in special, la problemele intampinate de Romania si Portugalia, Domnul Pracana a precizat ca "oamenii de afaceri trebuie sa priveasca criza economica ca pe o provocare, nu ca pe blestem”. Pe perioada sederii sale in Romania, ce spera sa fie cat mai indelungata, isi va dedica activitatea consolidarii relatiilor de afaceri dintre Romania si tara sa, prin demersuri diplomatice dar si in calitatea sa de Presedinte onorific al Camerei de Comert Bilaterale Romania - Portugalia.

In acest context, Conducerea Camerei de Comert Nationale a vorbit despre forma de organizare a Sistemului Cameral romanesc, singura organizatie a mediului de afaceri organizata printr-o lege organica, cu reprezentativitate in toate judetele tarii, prin membrii sai - Camere de Comert si Industrie Judetene, Bilaterale si Asociatii/Patronate. 

In incheiere, E.S. Presedintele Camerei Nationale si-a exprimat aprecierea pentru sprijinul sustinut acordat de Ambasada Republicii Portugheze intensificarii cooperarii bilaterale si l-a invitat pe oaspetele portughez sa consemneze vizita sa in Cartea de Onoare. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: