Vaslui: Aviz de foraje si amenajari dat de Consiliu Judetean pentru Chevron

Data publicarii: 28-01-2013 | Mediu

Consiliul Judetean Vaslui a dat aviz favorabil pentru demararea unor lucrari de amenajare si foraj pentru sonda de exploatare Paltinis 1 A de catre SC Chevron Romania Exploration and Production SRL, in localitatea Paltinis din comuna vasluiana Bacesti.

Certificatul emis de CJ Vaslui la finele anului trecut a readus in discutie la nivelul judetului problema exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice, o asociatie civica din Barlad si organizatia PDL din acest oras, prin vocea fostului senator Vasile Pintilie, vorbind public despre riscurile pe care le implica aceasta metoda de exploatare. In replica, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus ca eliberarea certificatului de urbanism firmei Chevron este legala. 

'Daca nu am fi avizat o cerere legala, am fi putut fi acuzati de abuz de putere. Cei care fac acum galagie (n.r. - fostul senator Vasile Pintilie) sunt cei care au dat concesiunea si au facut posibila cererea Chevron. Noi doar am aprobat-o, lucru care este perfect legal', a precizat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. 

Exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice in anumite zone din judetul Vaslui a starnit reactii dure din partea reprezentantilor societatii civile si ai Bisericii. In cursul anului trecut, au avut loc la Barlad trei actiuni de protest impotriva exploatarii gazelor de sist. La una dintre manifestatii, printre protestatari s-a numarat si Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, care se afla la acel moment in opozitie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: