Negocieri fara succes: FMI amana incheierea unui nou acord cu Romania

Data publicarii: 28-01-2013 | Finante-Banci

Expertii FMI s-au intalnit, sambata, cu ministrii responsabili de taxe, impozite, pensii si salarii. Una dintre mizele discutiilor a fost prelungirea actualului acord cu FMI si semnarea unuia nou. Fondul vrea sa astepte insa incheirea parteneriatului in vigoare, pentru a putea discuta despre un altul, scrie rtv.net.

 Negocierile cu FMI, ce au avut loc, sambata, la Ministerul Finantelor s-au prelungit pana dupa miezul noptii. La finele discutiilor, reprezentantii Fondului au amanat semnarea unui nou acord de tip preventiv, ei precizand ca vor mai intai sa vada cum se va incheia cel in vigoare si pentru care Executivul Ponta a cerut o prelungire cu doua luni.

 Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca este timpul ca Romania sa respecte angajamentele stabilite cu FMI. "Concluziile sunt benefice. Noi trebuie sa ne facem temele foarte bine. Din pacate, pana acum nu ni le-am facut si este timpul sa respectam ceea ce ne angajam sa facem. Au fost discutate toate problemele legate de sectorul energetic, de privatizarea unor companii, de introducerea managementului profesionist la majoritatea companiilor energetice", a spus Nita, la iesirea de la discutii.

 Executivul s-a angajat ca pana la finalul lunii aprilie sa definitiveze cadrul pentru acordarea ajutoarelor de incalzire si energie electrica. "O sa definitivam legea referitoare la consumatorul vulnerabil pana la sfarsitul lunii aprilie. In scurt timp vom avea si planul national de ocupare, in special pentru tineri", a spus ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

 Discutiile vizeaza si calendarul privatizarilor, si listarea la bursa a unor companii. Un exemplu este Posta Romana, unde Guvernul isi doreste declansarea procedurilor pana in mai.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: