Profitul VIG scade sub estimarile analistilor, din cauza declinului din Romania

Data publicarii: 28-01-2013 | Finante-Banci

Cel mai mare asigurator din Europa de Est, Vienna Insurance Group AG (VIG), a anuntat ca profitul realizat in 2012 a fost sub estimari, in contextul in care politele de asigurari auto au avut de suferit din cauza crizei economice din unele state, printre care si Romania, scire Bloomberg.

Vienna Insurance Group a comunicat ca profitul inainte de taxe in 2012 a crescut cu 5%, la aproximativ 585 milioane de euro (780 milioane de dolari), in timp ce 13 analisti intervievati de Bloomberg estimau castiguri de 588,5 milioane de euro iar 11 analisti prognozau un profit inainte de taxe de peste 585 milioane de euro.

Conform calculelor Bloomberg, in trimestrul patru din 2012, profitul companiei austriece a scazut cu 2%, la aproximativ 142 milioane de euro, desi a sporit numarul politelor incheiate in Polonia, Cehia si Slovacia, dar politele de asigurari auto au avut de suferit in urma incetinirii din unele state, printre care si Romania.

'Cererea solida pentru produse de asigurare in Europa Centrala si de Est a dus la o expansiune substantiala a afacerilor VIG si in 2012', a declarat directorul general al companiei, Peter Hagen. Joi, la bursa de la Viena, actiunile VIG au scazut cu 1%, la 38,65 euro.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: