Pacientii vor plati partial serviciile din spitale, din martie - acord cu FMI

Data publicarii: 28-01-2013 | Actualitate

Pacientul va plati din luna martie a acestui an o suma modica (coplata) pentru servicii asigurate in spitale,cu exceptia celor de urgenta, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI si obtinuta de MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a specificat in cadrul conferintei de presa ca suma la care va ajunge coplata este de maxim 10 lei si se va plati la externare. De asemenea, Primul Ministru a specificat ca aceasta coplata nu se va aplica la anlize, serviciile de urgente, medicii de familie, ci stric la internarile in spitalele publice.

"In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarati sa aplicam urmatoarele masuri:

In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta;

vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document.

Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate.

Sursa: MEDIAFAX.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: