Fenechiu: CFR Marfa va fi privatizata pana pe 20 iunie; in februarie management privat la CFR Marfa si CFR Calatori

Data publicarii: 29-01-2013 | Economie

Societatile CFR Marfa si CFR Calatori vor avea management privat pana la sfarsitul lunii februarie, iar CFR Marfa va fi privatizata pana la sfarsitul lunii iunie mai exact 20 iunie data la care va fi anuntat castigatorul licitatiei, a declarat luni ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, cu ocazia dezbaterilor in Comisiile parlamentare de specialitate asupra bugetului ministerului.

"CFR Marfa va fi privatizata pana la data 20 iunie, cand vom anunta investitorul privat desemnat, iar daca nu va fi privatizata eu nu voi mai fi ministru", a declarat ministrul transporturilor. 

Ministrul a precizat ca societatile CFR Marfa si CFR Calatori vor avea management privat pana la sfarsitul lunii februarie iar Metrorex si celelalte companii pana la sfarsitul lunii aprilie. 

"In ceea ce priveste CFR Marfa termenul pe care ni-l daduse consultantul era luna octombrie pentru privatizare. Reducand la maxim termenele am ajuns la sfarsitul lunii iunie si pe 20 vom desemna investitorul care va prelua compania. Pot sa va spun ca avem foarte multi investitori, companii puternice din domeniu, interesati sa preia CFR Marfa", a spus ministrul transporturilor. 

Ministrul a prezentat in comisiile reunite de specialitate din Parlament bugetul Ministerului Transporturilor acesta fiind avizat in forma transmisa de Guvern, niciunul din cele 205 amendamente nefiind adoptat.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: