Ponta, dupa intalnirea cu delegatia FMI: Delegatia finantatorilor internationali apreciaza ca bugetul pe 2013 este unul realist

Data publicarii: 29-01-2013 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a avut astazi o intalnire, la Palatul Victoria, cu membrii delegatiei finantatorilor internationali - Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala. La finalul intalnirii, Ponta a declarat ca finantatorii internationali au apreciat ca bugetul pe 2013 este unul realist.

Principalele declaratii ale premierului Victor Ponta: 

Vizita se incheie si se incheie cu rezultate foarte concrete, am convenit forma finala a bugetului de stat si al asigurarilor sociale, care este apreciat de finantatorii externi ca fiind un buget realist, care acopera atat cheltuielile cu salariile, cat si cele de investitii sau cele de cofinantare a programelor cu fonduri nerambursabile. 

In zilele ce urmeaza, Parlamentul sa dea votul constitutional pentru ca acest buget sa poata intra in functiune. 

Am solilicitat inca o extensie de doua luni a programului pentru a finaliza partea de reforme structurale si pentru a nu mai face totul in graba, ca la Oltchim.

Se finalizeaza listarea Transgaz, se avanseaza procedura de restructurare la Oltchim, e posibil sa avem discutii pentru o noua licitatie, se incepe procedura pentru CFR Marfa. Decizia apartine celor de la FMI. Daca finalizam cu bine acest acord, incepem imediat negocierile pentru un nou acord de tip preventiv.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: