Nevoia de imprumut a Romaniei s-ar putea reduce anul acesta - raport Moody's

Data publicarii: 29-01-2013 | Finante-Banci

Romania ar putea inregistra anul acesta o reducere cu 0,7 puncte procentuale a nevoii de imprumut comparativ cu 2012 raportat la produsul intern brut, arata un raport al agentiei de evaluare Moody's.

Romania se afla printre cele patru state din Europa Centrala si de Est care vor intregistra o reducere a nevoii de imprumut in acest an, alaturi de Lituania (in scadere cu 2,9 puncte procentuale), Letonia (in scadere cu 2,2 puncte procentuale) si Polonia (2,2 puncte procentuale), arata un al Moody's despre nevoia bruta de finantare a ststelor din Europa Centrala si de Est. 

Alte sapte state din cele 11 vor avea nevoi in crestere de a imprumuta: Turcia (2,1 p.p.), Solvacia (1,9 p.p.), Estonia (1,2 p.p.), Bulgaria (0,8 p.p.), Republica Ceha (0,6 p.p.), Slovenia (0.6 p.p) si Ungaria (0,1 p.p.).

Potrivit raportului Moody's, Romania va continua sa dezvolte piata interna de capital prin emiterea de titluri de valoare pe piata locala, concentrandu-se pe rostogolirea pe termen scurt a titlurilor. Plasarea pe pietele externe a obligatiunilor si creditelor bilaterale vor reprezenta aproximativ 20% din programul sau de imprumuturi, in 2013.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: