Victor Ponta: Vizita reprezentantilor FMI, CE si BM se incheie cu rezultate concrete

Data publicarii: 29-01-2013 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca a avut ultima intalnire cu delegatia FMI, apreciind ca vizita partenerilor internationali se incheie cu rezultate concrete, intre care si convenirea formei finale a bugetului de stat, punctul cel mai dificil al discutiilor vizand privatizarea CFR Marfa.

"Am avut, practic, ultima intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Practic, vizita se incheie cu rezultate foarte concrete. Am convenit forma finala a bugetului de stat, apreciat de partenerii nostri drept unul realist, care aloca sumele necesare atat pentru acoperirea cheltuielilor de functionare, a salariilor, a pensiilor, pentru investitii si cofinantarea programelor din fonduri europene. Bugetul este, practic, stabilit cu partenerii nostri internationali si imi exprim speranta (...) ca Parlamentul sa dea votul final", a spus Victor Ponta intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria. 

El a reiterat ca Executivul a solicitat o extensie de inca doua luni a programului de reforme structurale, "in asa fel incat in reuniunea boardului FMI sa putem prezenta proceduri cat mai avansate" vizand companiile de stat. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: