CEC a inchis 20% din unitati in criza, dar si-a dublat numarul de ATM-uri

Data publicarii: 29-01-2013 | Finante-Banci

CEC Bank, singura banca de top ramasa in portofoliul statului, si-a redus cu 275 de unitati reteaua de sucursale si agentii in ultimii cinci ani, ajungand in prezent la 1.029 de locatii. Scaderea in termeni procentuali este de 20% si a avut loc ca urmare a procesului de rebranding inceput de CEC in 2007. 

Numai anul trecut, banca de stat a inchis 44 de unitati, dar ramane in continuare cu cea mai extinsa retea teritoriala dintre bancile locale. Concomitent, CEC si-a dublat numarul de ATM-uri, care a ajuns in prezent la 1.080 de echipamente, adica aproape 10% din numarul total al bancomatelor instalate de banci. La sfarsitul anului 2007, banca avea mai putin de 600 de ATM-uri.

 Clientii bancii pot utiliza bancomatele pentru retrageri de numerar, dar si pentru plati de facturi. CEC a incheiat anul acesta un parteneriat cu operatorul telecom RCS-RDS, iar abonatii companiei isi pot achita facturile la casieriile CEC sau la bancomate. Plata la bancomat poate fi efectuata doar de clientii care detin un card emis de CEC.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: