Liviu Dragnea spune ca pentru programul de reabilitare termica sunt alocati anul acesta 10 milioane de lei

Data publicarii: 30-01-2013 | Imobiliare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca pentru programul de reabilitare termica sunt alocati anul acesta 10 milioane de lei si a exclus posibilitatea ca proiectul sa fie blocat in 2013.

"Vom acorda importanta foarte mare infrastucturii locale, in special alimentarii cu apa si canalizarii, de asemenea drumurilor locale si judetene, vom continua si celelalte programe de locuinte, anvelopari termice si asa mai departe, in schimb nu vom mai finanta niciun proiect nou in 2013 din categoria acestor programe, pentru ca avem peste 3.200 si ceva de santiere deschise in Romania pe toate aceste programe, sunt vreo zece sau unsprezece programe. Necesarul pentru a finaliza aceste santiere este undeva peste 4 miliarde de lei", a declarat Dragnea, dupa ce a semnat mai multe de contracte de finantare prin Programul Operational Regional. 

El a spus ca in cateva saptamani va avea loc prioritizarea investitiilor din aceste domenii. 

"Vom pune pe site toate aceste santiere si santierele la care alocam sumele si banii ce vor fi alocati, iar din doua in doua luni sau din trei in trei luni vom actualiza aceasta baza de date, pentru ca fiecare sa vada la ce stadiu s-a ajuns. Din pacate, si aici nu e o acuzatie la cineva anume, pentru ca in toti anii s-a intamplat asa, erau programe incepute, erau lucrari incepute, dar au fost presiuni foarte mari din toate partile sa se deschida noi santiere, in ideea gresita ca, daca avem santierul inceput, cum-necum, Guvernul ne va da bani, s-a ajuns la o plaja foarte mare. Trebuie stopat anul acesta sa incepem alte santiere si dupa ce ne reglam in 2013 vom analiza, in functie si de bugetul din 2014, daca vom deschide santiere noi, cate vom deschide si in ce tipuri de program", a adaugat Dragnea. 

Sursa: AGERPRES