Telenovela proceselor cu bancile. Avocat: Grabiti judecata pana nu se sinucid clientii cu rate

Data publicarii: 30-01-2013 | Finante-Banci

Avocatii care apara cele cateva mii de clienti ce se judeca cu bancile din Romania utilizeaza si argumente de natura pur emotionala in fata instantelor.Intr-o astfel de situatie,sinuciderea unuia dintre clientii nemultumiti s-a transformat intr-o incercare de a indupleca judecatorii

Avocatii clientilor care se judeca cu bancile de unde au luat credit joaca pe cartea sensibilitatii opiniei publice si, se pare, a judecatorilor. Daca plimbarea prin conferinte de presa a clientului abuzat  era  deja o regula, iata ca argumentul emotional a ajuns si  in instanta.

Reprezentantul legal al unui grup de clienti, aflat in proces cu Volksbank, a solicitat instantei sa acorde un termen de judecata mai apropiat, pe motiv ca oamenii pe care ii reprezinta ar putea recurge la gesturi extreme din cauza poverii ratelor pe care le platesc. Avocatul s-a folosit in argumentatia sa de sinuciderea unui client care facea parte din grupul respectiv. Asupra motivelor pentru care omul si-a luat viata exista doar speculatii, fapt recunoscut pentru Capital  chiar de catre respectivul avocat.

Integral in Capital.ro