Marea Britanie: Adversarii politici uita de rivalitati pentru a mentine tara in UE

Data publicarii: 31-01-2013 | International

Politicienii britanici din diferite partide au lansat, miercuri, o campanie pentru mentinerea Marii Britanii in interiorul Uniunii Europene, la o saptamana dupa discursul premierului David Cameron in care acesta a anuntat organizarea unui referendum pana in 2017 cu privire la apartenenta tarii sale la forul comunitar european, relateaza Reuters si AFP.

Doi membri ai guvernului britanic, conservatorul Kenneth Clarke si liberal-democratul Danny Alexander, ca si fostul ministru laburist Peter Mandelson s-au alaturat initiativei 'Centrul pentru influenta britanica prin intermediul Europei'. 

Acest grup si-a exprimat, intr-un comunicat de presa, intentia de ''a combate eurofobia si de a promova un program de reforme si crestere ce serveste interesului national britanic''. 

Peter Mandelson, fost comisar european, apropiat al fostului premier Tony Blair, i-a acuzat pe eurofobi de ''minciuni si falsa propaganda'' in legatura cu avantajele apartenentei Marii Britanii la UE. 

La randul sau, Kenneth Clarke, ministru fara portofoliu, a avertizat ca un vot in favoarea iesirii tarii din Uniunea Europeana ar fi o ''eroare fatala''. Sustinand totusi dorinta premierului Cameron de reformare a UE, el a subliniat ca Marea Britanie dispune de o putere economica imensa gratie participarii sale la o piata de 500 de milioane de persoane. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: