IBM a dat in judecata compania Amazon pentru patentele folosite in comert electronic

Data publicarii: 24-10-2006
Compania International Business Machines Corp (IBM) a anuntat deschiderea a doua actiuni in justitie impotriva Amazon com Inc, pentru violarea patentelor pentru optiuni folosite in reteaua de comert electronic, transmite Reuters. IBM acuza ca Amazon violeaza patentele IBM cu privire la optiuni cum este posibilitatea utilizatorilor sa comande produse dintr-un catalog electronic sau afisarea de reclame intr-un mediu de servicii si de stocare de date dintr-o retea interactiva.

Purtatorul de cuvant IBM, Scott Brooks, a declarat ca intreaga activitate de afaceri a Amazon se bazeaza pe patente IBM.

"Consideram ca intregul model de afaceri al companiei Amazon este construit pe baza patentelor noastre, iar acest lucru poate insemna daune substantiale", a declarat Brooks.

Brooks a mai declarat ca IBM este interesata sa incheie un acord de licenta cu Amazon, care este cel mai mare vanzator online mondial si care a inregistrat, in trimestrul al doilea 2006, venituri in valoare de 2,14 miliarde de dolari.

"Mai multe companii care activeaza in domeniul comertului electronic au lucrat cu noi pentru incheierea de acorduri de licenta", a declarat Brooks, care a precizat ca aceste acorduri confera ambelor companii mai multa libertate de actiune.

IBM a declarat ca a anuntat, prima data, compania Amazon referitor la aceste probleme, acum mai mult de patru ani, insa aceasta companie nu a aratat niciun fel de bunavointa pentru deschiderea de discutii. Reprezentantii companiei Amazon nu au dat niciun fel de declaratie.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: