Vacaroiu: Prejudiciul dosarelor trimise la Parchet de Curtea de Conturi, peste 900 de milioane de euro

Data publicarii: 01-02-2013 | Economie

Prejudiciul total al dosarelor trimise la Parchet de catre Curtea de Conturi in perioada 2008-2012 a fost de peste 900 de milioane de euro, a declarat joi presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, la Palatul Parlamentului.

Prezent la dezbaterile proiectului de buget al Curtii de Conturi din Comisiile de buget-finante ale Parlamentului, Vacaroiu a precizat ca in 2011 Curtea a trimis la Parchet 61 de dosare "destul de grele", iar raportul public al activitatii pe anul respectiv a fost deja inaintat Parlamentului. 

"Prejudiciile sunt pe doua paliere, unul e legat de conturi directe, noi am recuperat o parte din prejudicii in timpul controlului, pentru celelalte Curtea de Conturi da decizii care, conform legii, sunt obligatorii, nerespectarea lor inseamna inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Avem peste 2.000-3.000 de procese, toti cred ca au dreptate", a mentionat Vacaroiu. 

El a explicat, de asemenea, ca prejudiciul pe anul 2011 este de peste 700 de milioane de euro, reprezentand venituri suplimentare pe care le aduce Curtea, in special prin aceste decizii. 

"Separat de aceasta este al doilea palier, este vorba despre constatari, care sunt elemente de natura penala. In anul 2011 s-au trimis la Parchet 61 de dosare destul de grele, prejudiciu in aceste dosare, o cifra globala pe toata perioada 2008 - 2012, de cand s-a instalat aceasta conducere, aceste dosare au prejudiciu total de peste 900 de milioane de euro si sunt in diferite stadii de solutionare", a mai spus presedintele Curtii de Conturi. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: