Cati romani au devenit patroni cu banii statului si cand mai pot fi luati cei 10.000 de euro

Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci

  Peste 6.800 de firme au fost infiintate de la lansarea, in urma cu doi ani, a programului destinat sprijinirii tinerilor antreprenori. Ca urmare a epuizarii bugetului aprobat pentru anul trecut, aplicatia de inscriere in cadrul acestui program a devenit inactiva din decembrie 2012.  In prezent, reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM, institutia care se ocupa de desfasurarea programului, asteapta cadrul legal necesar desfasurarii programului pentru 2013.

"Pentru anul 2013 s-au facut toate demersurile necesare privind continuarea programului, respectiv proiectul de aplicatie si proiectul de bugetare. Asteptam in primul rand Legea bugetului de stat sa vedem ca programul va fi bugetat pe 2013 si, in al doilea rand, asteptam hotararea de guvern care continua derularea programului si in 2013. Eu sper ca undeva la sfarsitul lunii martie aplicatia sa poate fi deschisa pentru inscriere", a spus Adrian Panait, sef serviciu Proiecte si Programe IMM din cadrul AIPPIMM, pentru Ziare.com.

Guvernul Emil Boc a aprobat, in februarie 2011, "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" prin care tinerii in varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut o firma anterior, au putut primi finantare nerambursabila de cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri.

Conditiile impuse pentru acordarea finantarii au fost angajarea a minimum doua persoane si reinvestirea a 50% din profit anual, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: