GHIDUL noului Cod Fiscal. LISTA TAXELOR si cati bani spera sa obtina statul prin aplicarea noilor impozite

Data publicarii: 04-02-2013 | Actualitate

Noul Cod Fiscal care a intrat in vigoare vineri prevede, printre altele, introducerea de taxe noi, precum si majorarea unora deja existente. Modificarile au vizat toate taxele importante, intre care TVA, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe profit, precum si modificarea sistemului de impozitare din agricultura.

Guvernul a calculat ca masurile din noul Cod Fiscal ar urma sa aduca la buget venituri suplimentare de aproximativ doua miliarde de lei.

Categoriile care vor fi cel mai afectate sunt, printre altele, firmele cu o cifra de afaceri mai mica de 65.000 de euro, precum si un milion de mici fermieri. De asemenea, majorarea accizelor la bere, bauturi fermentate, tigarete, este de asteptat sa conduca la scumpiri ale acestor produse.

Una dintre cele mai importante schimbari fiscale: descurajarea tranzactiilor cu firme din paradisurile fiscale

O noutate adusa de Codul Fiscal pe 2013 se refera la tarile cu care Romania nu are incheiate acorduri de schimburi de informatii, adica cu paradisurile fiscale.

Specialistii Transfer Pricing Services (TPS), companie specializata in consultanta privind evaluarea tranzactiilor intra-grup, sunt de parere ca este vorba despre una dintre cele mai importante schimbari de natura fiscala din ultimii ani - "o descurajare oficiala si penalizare a priori a tranzactiilor incheiate cu entitati inregistate intr-un paradis fiscal", potrivit unor informatii furnizate gandul.

Practic, toate veniturile obtinute din Romania de catre companiile off-shore vor fi impozitate in Romania cu 50%, fata de 16%, cat era pana acum. 

Integral in Gandul.info