In ce oras din Romania ar putea deschide Ikea un nou magazin

Data publicarii: Astazi, 05-02-2013 | Afaceri

"Constructia mall-ului de 28.000 de metri patrati a fost amanata pana la obtinerea finantarii. In plus, exista 8 hectare de teren disponibile la vanzare sau pentru dezvoltarea de noi unitati de retail. BMW a oferit termeni atractivi de inchiriere a 6.000 de metri patrati din acest teren pentru a dezvolta un showroom, tranzactie care asteapta aprobarea finala din partea viitorilor chiriasi. Discutiile cu IKEA sunt in curs, cu o perspectiva pozitiva pentru 2013", se arata intr-un raport al fondului britanic de investitii European Convergence Development Company (ECDC), unul dintre actionarii Era Shopping Park Iasi.

Despre intentia retailerului suedez de a deschide un magazin in Iasi s-a scris si in anul 2008, insa de atunci Ikea a ramas la un singur magazin in Romania, deschis in 2007.

La acea vreme se vorbea despre un magazin de 24.000 de metri patrati, insa informatia nu a fost confirmata de niciuna din partile implicate.

Parcul de retail mai este detinut de fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund, prima faza a proiectului fiind deschisa in anul 2008. In prezent, proiectul are circa 50.000 de metri patrati inchiriabili. Investitorii anuntau in 2008 si dezvoltarea unui mall, insa inceperea constructiei a fost amanata.

Integral in Gandul.info


Ultimele stiri pe BankNews.ro: