Marea Britanie propune masuri dure pentru sistemul bancar. Bancile care nu se vor conforma risca sa fie inchise

Data publicarii: Astazi, 05-02-2013 | Finante-Banci

Marea Britanie intentioneaza sa inaspreasca legile care reglementeaza activitatea din sectorul bancar astfel incat economiile britanicilor sa fie protejate de investitiile potential riscante din portofoliile institutiilor financiare, scrie The Telegraph.

George Osborne, ministrul britanic de Finante, a promis luni "resetarea" sistemului bancar, anuntand o serie de masuri care sa "electrifice" gardul de protectie care separa operatiunile comerciale obisnuite ale bancilor precum acordarea de credite si de depozite, de diviziile de investitii.

Practic, in situatia in care noua institutie care va reglementa activitatea bancilor din Marea Britanie, respectiv Autoritatea pentru Reglementare Prudentiala, va constata abateri de la regulament, guvernul va putea dispune dizolvarea bancii.

Reprezentantii industriei bancare si-au exprimat dezacordul cu privire la pachetul legislativ propus. Asociatia bancherilor britanici a calificat drept "regretabila" initiativa executivului.

"Pentru investitori vor exista incertitudini, astfel incat bancile vor avea dificultati in atragerea de capital ceea ce va insemna ca vor avea mai putini bani pe care sa-i imprumute companiilor", este de parere Anthony Browne, director executiv al asociatiei.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: