Statul a imprumutat astazi de la banci 1,23 miliarde de lei. Costul imprumutului a atins noi minime record

Data publicarii: 05-02-2013 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice a atras astazi 1,23 miliarde de lei prin certificate la un an si titluri pe trei ani, la costuri in scadere, randamentul obligatiunilor pe trei ani ajungand la un nou minim istoric, de 5,69%. Prin titlurile la un an, Trezoreria a imprumutat 500 de milioane de lei, la un randamnet de 5,51%, in scadere fata de cel platit la operatiunea din ianuarie pentru astfel de titluri, de 5,85%.

Valoarea indicativa a operatiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar cererea a urcat la 1,24 miliarde de lei. Unii dealeri se asteptau la o cerere ridicata pentru aceste titluri, avand in vedere ca miercuri ajung la scadenta certificate in valoare de 2 miliarde de lei.

 La operatiunea de vanzare de obligatiuni pe trei ani, administratorii datoriei publice au atras 737,3 milioane de lei, la un randament mediu de 5,69%. In ianuarie, Finantele au platit 5,95% pentru titlurile cu aceeasi scadenta.

Bancile au subscris titluri de 857,3 milioane lei, iar valoarea programata a fost de 500 milioane lei.

 Analistii ING Bank mentionau intr-un raport transmis astazi ca recentul avans al leului sugera ca interesul jucatorilor straini pentru datoria publica locala este in continuare ridicat, insa se asteptau ca Ministerul Finantelor sa nu vanda mult peste sumele planificate, cu scopul de a sustine inertia pozitiva a titlurilor de stat.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: