Un vapor din 1917, un teren de fotbal satesc si o ferma de crap cu balti secate - printre garantiile executate de BCR

Data publicarii: Astazi, 05-02-2013 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca si una dintre cele mai transparente in procesul de valorificare a garantiilor aferente creditelor neperformante, se afla in situatia de a scoate la vanzare o nava de transport fluvial de marfa pe nume Amalia construita in 1917, cu lungimea de 80 de metri, pe care ar vrea sa obtina suma de 98.000 de euro. Nava nu este atat de deosebita pentru a fi transformata in muzeu, insa ar putea valora ceva ca fier vechi.

BCR are de fapt un miniportofoliu naval pe Dunare la Drobeta-Turnu-Severin: alaturi de Amalia isi asteapta cumparator o alta nava de transport Hera, ceva mai tanara (1963), cu lungime de circa 64 m si care costa 31.600 de euro, dar si remorcherul Bazias (1959), care este executat la pretul de 58.000 de euro. Lista activelor mai neobisnuite scoase la vanzare de BCR include complexul stadionului din comuna Adamus, judetul Mures. Probabil in contul unor datorii ale primariei locale, banca a luat in stapanire un teren de fotbal "aproape orizontal", casa de bilete, o sala de popice, trei magazii, dar si vestiare si birouri. Pretul de vanzare: 1.203.030 lei.

Si tot BCR vinde ceea ce a mai ramas dintr-o ferma de crap din judetul Buzau. Cum era de asteptat peste nu mai exista de mult, baltile fiind secate. Si asa cum se intampla in cazul multor active din zona rurala, toate constructiile adiacente sunt devastate, fara geamuri, fara usi si fara cablurile de alimentare cu electricitate. Banca spera totusi sa obtina 522.389 lei pe fosta ferma.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: