Mugur Isarescu: In urmatoarele luni, ne asteptam la o inflatie de 5-6%

Data publicarii: 06-02-2013 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca "in urmatoarele luni inflatia se va situa undeva intre 5% si 6%". "Depinde si de cum evolueaza preturile volatile si aici ma refer la agricultura", a spus Isarescu. Guvernatorul BNR a precizat ca nu crede ca impactul majorarii tarifelor la gaze naturale si electricitate asupra preturilor alimentare va fi unul major.

"In ceea priveste preturile agroalimentare intr-o Romanie cu agricultura dependenta de natura vremea este factorul cel mai important", a spus Mugur Isarescu.

El a subliniat ca inflatia a crescut in luna decembrie 2012, rata anuala de 4,95% plasandu-se in afara intervalului de variatie din jurul tintei si peste nivelul de 3,14% inregistrat in decembrie 2011.

"Rata anuala a inflatiei pentru finele anului 2012 a fost marginal sub cea mai recenta prognoza a BNR de 5,1%. Rata medie anuala a inflatiei a continuat sa scada atingand pe ansamblul anului nivelul de 3,33%, minimul ultimilor 23 de ani", a spus Isarescu, potrivit Agerpres.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: