VALENTINE'S DAY, pe locul 8 in topul sarbatorilor care atrag turisti. Cati romani vor pleca in vacanta de Ziua Indragostitilor

Data publicarii: 07-02-2013 | Turism

Aproximativ 28.000 de romani vor merge in vacante in tara de Valentine's Day, dar evenimentul este doar pe locul opt in topul sarbatorilor care atrag turisti, dupa Revelion, 1 Mai, Paste, Craciun, Sf. Andrei si 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului si 8 Martie, potrivit datelor FPTR, informeaza Mediafax.

Revelionul a atras anul trecut aproape 98.000 de turisti romani in statiunile si orasele din tara, fiind pe primul loc in topul sarbatorilor. Cei mai multi romani au cautat zonele rurale, zonele montane, statiunile balneare si orasele mari. In afara de acestia, alti aproape 8.000 de romani au ales destinatii din strainatate.

De 1 Mai au fost in excursii in tara aproape 80.000 de romani, iar cei mai multi dintre ei au ales litoralul. Cele mai cautate statiuni au fost in 2012 Mamaia si Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost de 100% din numarul de locuri pregatite. Romanii care nu au mers la mare au ales statiunile montane si pensiunile. Peste 4.500 de persoane au optat pentru destinatii predominant europene, in topul preferintelor find Bulgaria.

Integral in Gandul.info