Bursa propune aplicarea unui tarif fix de 3.500 lei si creste comisioanele pe tranzactii

Data publicarii: 07-02-2013 | Bursa

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cere aprobarea actionarilor pentru schimbarea comisioanelor percepute brokerilor la tranzactiile intermediate, prin introducerea unui tarif fix lunar de 3.500 lei si scad comisioanele variabile din valoarea tranzactiilor, informeaza Mediafax.

"Conditionat de aprobarea introducerii comisionului fix de tranzactionare, Consiliul Bursei, conform competentelor atribuite, se angajeaza sa aprobe reducerea comisionului variabil de tranzactionare actual cu pana la 20% pentru actiuni, respectiv cu pana la 10% pentru produse structurate. Nivelurile de reducere vor putea fi determinate si ajustate de Consiliul Bursei urmand a fi stabilite in corelatie cu evolutia pietei", potrivit notei de fundamentare care urmeaza sa fie prezentata actionarilor in AGA din 13 martie.

Comisionul fix lunar va contribui la cresterea componentei fixe de tarifare percepute de BVB, astfel incat sa fie creata o baza cu un anumit grad de predictibilitate la veniturilor BVB, din prisma veniturilor fixe, care permit Bursei sa isi asigure o tinta de finantare sigura si stabila, potrivit reprezentantilor BVB.

"Ne propunem o crestere a lichiditatii cu 15% in urmatoarele 12 luni. Aproximativ 99% din veniturile BVB sunt variabile si doar 0,2% fixe", a declarat miercuri presedintele Consiliului de Administratie al BVB, Lucian Anghel.

Integral in Gandul.info