Elmas Brasov a ajuns la afaceri de peste 20 de milioane de euro

Data publicarii: 07-02-2013 | Afaceri

Compania Elmas Brasov, specializata in constructia si service-ul de ascensoare, dar si alte instalatii de ridicat, a incheiat anul 2012 cu afaceri de 20,2 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul anterior. "Pentru 2013, tinta companiei este mentinerea cotei de piata, cresterea portofoliului de lucrari, precum si cresterea cifrei de afaceri cu 7 - 8%”, declara Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brasov. 

Compania a finalizat anul trecut investitia in "Laboratorul de Incercari”, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 2 - Competitivitate, Dezvoltare Tehnologica si Inovare pentru Competitivitate;

Activitatea de cercetare a laboratorului se desfasoara pe 4 domenii - cercetare aplicativa in domeniul hidraulic, cercetare in domeniul electronicii industriale aplicative, determinari ale caracteristicilor de masa si lungime ale materialelor si metalografie si determinarea caracteristicilor mecanice ale materialelor. Valoarea totala a investitiei in acest proiect s-a ridicat la 5,364 milioane de lei. 

Tot anul trecut, compania a demarat o investitie in Centrul de service si vanzari echipamente forestiere John Deere, acesta urmand a fi inaugurat in Sanpaul, judetul Mures. 

Pentru acest an este programata o investuitie de 3,5 milioane de euro intr-o noua facilitate de productie pentru constructii metalice si constructii de masini.

Elmas Brasov are in prezent 248 de angajati, cu o medie de varsta de 40 de ani. 

Compania va crea in acest an inca zece locuri de munca. 

Compania Elmas Brasov a fost infiintata in 1990, avand capital 100% romanesc. Activitatea principala a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat. Sediul central al societatii este in Brasov, spatiile de productie, depozitare, reparatii si cel administrativ intinzandu-se pe o suprafata de 35.000 de metri patrati. Compania are opt puncte de lucru la nivel national si trei la nivel regional. 

Din 2010 este partener al John Deere Forestry, asigurand distributia si servisarea utilajelor forestiere produse de cunoscutul concern american.

Comunicat de presa