Liviu Voinea: Bugetul de stat pentru 2014 va fi axat pe reducerea CAS

Data publicarii: 08-02-2013 | Economie

Bugetul de stat pentru anul 2014 va fi elaborat avand ca prioritate reducerea cotelor contributiilor la asigurarile sociale (CAS), a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, joi, la Palatul Parlamentului.

'In acest an crescut pensiile, s-au dat inapoi salariile si a crescut salariul minim, ca prim pas. La anul, prioritate va avea scaderea CAS. Bugetul din 2014 va fi orientat catre scaderea CAS', a afirmat Liviu Voinea. 

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2013 a fost adoptat, joi, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. 

Rectificarea bugetara din vara anului 2013 ar urma sa fie una pozitiva, sursele indicate de autoritati fiind cresterea colectarii veniturilor si posibilitatea renuntarii la buffer-ul Ministerului Finantelor Publice. 

'Rectificarea poate sa fie pozitiva daca va creste colectarea veniturilor. Am fost prudenti in bugetul pentru acest an si nu am considerat ca vom avea venituri in plus din colectare. Daca se va colecta mai bine, vor fi bani mai multi la buget. Daca nu vor fi noi corectii de la Uniunea Europeana, avem un buffer. Putem renunta la el, este o alta sursa', a adaugat Liviu Voinea. 

Acesta a precizat ca sumele suplimentare de la buget vor fi directionate catre investitii si catre proiectele pentru care au fost deja utilizate sumele alocate. 

'Banii suplimentari s-ar duce in investitii, pentru cresterea tragerilor de fonduri rambursabile. S-ar duce in proiectele care ar reusi pana in vara sa cheltuiasca banii alocati', a declarat ministrul Voinea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: