UniCredit Tiriac Bank a semnat toate conventiile propuse pana in prezent de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Data publicarii: 08-02-2013 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a semnat toate conventiile propuse de APIA pana in prezent pentru finantarea activitatilor curente de catre beneficiarii de subventii pentru: Schema de Plata Unica pe Suprafata, Platile Nationale Directe Complementare (PNDC) in sectorul vegetal si zootehnic la speciile bovine si ovine / caprine, bunastare porcine prin Masura 215, beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Conventiile prevad acordarea de finantari de pana la 80% din valoarea inscrisa in adeverinta emisa de APIA beneficiarilor pentru PNDC 1 (vegetal) si pentru beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), respectiv de pana la 90% pentru celelalte tipuri de subventii. 

"UniCredit Tiriac Bank ofera, astfel, un pachet complet de finantare agricultorilor care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile, atat prin facilitati dedicate asigurarii capitalului de lucru pana la incasarea subventiilor gestionate de APIA, cat si prin credite punte, credite de investitii, scrisori de confort si scrisori de garantie bancara pentru proiecte de investitii finantate din fondurile europene”, a subliniat Marius Radu, Coordonator Departament Fonduri Europene in cadrul bancii.

Incepand cu luna iulie 2012, crescatorii de porcine nu mai beneficiaza de ajutoare din fonduri nationale, dar pot beneficia de fonduri europene in cadrul masurii 215, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) - Plati privind bunastarea animalelor - Porcine, care se vor incasa pana la sfarsitul anului 2013. In ceea ce priveste subventiile directe la hectar, fermierilor li se acorda prin Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) 119,66 de euro / ha din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), valoare la care se aplica o corectie liniara. Cultivatorii de orez si sfecla de zahar primesc suplimentar din acelasi fond european 300 de euro / ha, respectiv 284,46 de euro / ha. De asemenea, fermierii eligibili beneficiaza si de subventii in valoare de 35 de euro / ha din fonduri nationale (PNDC 1 - vegetal), la care se adauga plati suplimentare pentru cultivatorii de in pentru fibra, canepa pentru fibra, tutun, sfecla de zahar si hamei.

Pentru beneficiarii de plati nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, in cazul speciei bovine, beneficiarii eligibili primesc 500 lei / cap, iar in cazul speciei ovine si caprine, 40,8 lei / cap.

Platile pentru masurile de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II din cadrul PNDR 2007-2013 constau in acordarea unui sprijin financiar stabilit in conformitate cu fisele masurilor 211, 212, 214 din PNDR, cuprins intre 58 si 270 de euro/ha. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: