Ministerul Finantelor publica saptamana viitoare proiectul de norme de aplicare a Codului Fiscal

Data publicarii: 08-02-2013 | Afaceri

Ministerul Finantelor Publice va publica pe site saptamana viitoare proiectul de norme de aplicare pentru ordonanta prin care a fost modificat Codul Fiscal, astfel incat sa poata fi aprobate de Guvern pana pe 23 februarie, a declarat pentru Mediafax Dan Manolescu, secretar de stat la Finante.

"Suntem in lucru cu normele si incercam sa terminam proiectul prin care vom aduce clarificari la diverse aspecte semnalate de mediul de afaceri. Vrem sa sa-l putem pune pe site-ul ministerului saptamana viitoare pentru consultare. Vom avea discutii cu mediul de afaceri si cu toti cei care vor dori sa trimita propuneri si comentarii", a afirmat Manolescu, prezent la o conferinta cu oameni de afaceri.

El a aratat ca termenul pentru consultari va fi de aproape o saptamana, urmand ca normele sa fie aprobate de Guvern in sedinta urmatoare, de peste doua saptamani. Astfel, Executivul s-ar incadra in termenul de 30 de zile in care trebuie sa aprobe si sa publice normele de aplicare la ordonanta privind modificarea Codului Fiscal, respectiv 23 februarie.

Ordonanta 8/2013 prin care s-a modificat Codul Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial pe 23 ianuarie, cu aplicare de la 1 februarie. Reglementarile au fost aprobate imediat dupa publicarea proiectului de ordonanta pe site-ul Ministerului de Finante, fara a exista un timp real pentru consultari si dialog social, consultantii fiscali si reprezentantii mediului de afaceri fiind chemati la discutii pe marginea proiectului la cateva ore dupa publicarea acestuia pe site.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: