Laura Georgescu: CNA are datoria morala de a veni cu solutii cand constata derapaje

Data publicarii: 11-02-2013 | Media

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, declarat vineri ca institutia pe care o conduce are, dincolo de indatoririle cunoscute, o datorie morala de a veni cu solutii cand constata derapaje.

Presedintele CNA a sustinut ca in Romania exista destule reglementari ale profesiei de jurnalist, dar in Legea audiovizualului se regasesc o serie de articole depasite, care trebuie schimbate. 

Georgescu a declarat presei ca isi doreste un real parteneriat cu mediul audiovizual, un prim-pas constituindu-l invitarea, pe rand, la sedintele Consiliului a unei televiziuni, care se reflecte activitatea publica a institutiei, si nu doar aceea de a administra amenzi si a anuntat ca intentioneaza sa realizeze acest parteneriat in doua saptamani. 

"Sunt jurnalist. Am venit ca sa apar jurnalismul de calitate", a afirmat presedintele CNA, care a refuzat sa comenteze o serie de declaratii privind relaxarea atributiilor sanctionatorii ale CNA. 

CNA a organizat vineri, la Sala Drepturile Omului a Palatului Parlamentului, maratonul de dezbateri "Libertatea de exprimare - drept fundamental, dar nu absolut", la care participa reprezentanti din mediul academic si ai ONG-urilor din media. 

Participantii la eveniment dezbat teme precum: Observatiile Comisiei Europene semnalate in Raportul MCV privind "campaniile mediatice impotriva unor institutii si personaje-cheie ale Justitiei"; Libertatea de exprimare. O garantie esentiala a tuturor celorlalte drepturi si libertati protejate de CEDO; Interesul public. Rolul important al presei in informarea opiniei publice; Limitele criticii acceptabile la adresa oamenilor politici sau a organismelor guvernamentale. Jurisprudenta CEDO; Derapajul media. Cauze si solutii.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: