Traian Basescu: Fac apel la europarlamentari sa sustina bugetul in PE

Data publicarii: 11-02-2013 | Politica

Presedintele Traian Basescu face apel la parlamentarii romanii din Parlamentul European sa sustina fara rezerve proiectul de buget asa cum el a fost stabilit in Consiliul European din 7-8 februarie 2013.

"Avem certitudinea ca avem un buget cu 6 miliarde de euro mai mare si o crestere de 6 miliarde nu trebuie pusa sub riscul unei netreceri a bugetului prin Parlamentul European. Apelul meu pentru toate grupurile din PE in care se afla reprezentanti ai Romaniei este sa sustina acest buget. Va garantez ca nu pot obtine conditii mai bune. Stiu foarte bine atmosfera in care s-au desfasurat negocierile", a spus presedintele Basescu, duminica, intr-o conferinta de presa. 

El le recomanda politicienilor dezamagiti sa isi instruiasca grupurile parlamentare sa obtina sume mai mari, dar recomandarea sa este sa sustina ce s-a obtinut. 

"Sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid, nu au negociat cu alte state, pe spinarea contribuabililor din alte tari. Lipsa lor de experienta foarte usor se poate vedea in modul in care au negociat acordul cu Fondul (FMI). Ii invit sa nu dea lectii", a mai precizat Basescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: