Presedintele Google vrea sa-si vanda peste 40% din actiuni pentru 2,5 miliarde de dolari

Data publicarii: 11-02-2013 | IT&C

Presedintele Google Inc, Eric Schmidt, si-a anuntat vineri intentia de a vinde 42% din actiunile pe care le detine la motorul de cautare pe Internet, o decizie care ar putea sa-i aduca suma de 2,5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Intr-un comunicat transmis Autoritatii bursiere americane (SEC), Eric Schmidt, care la data de 31 decembrie 2012 detine 7,6 milioane actiuni Google, echivalentul a 2,3% din capitalul societatii si 8,2% din drepturile de vot, a informat ca are intentia de a scoate la vanzare 3,2 milioane actiuni Google pe o perioada de un an. Vineri seara actiunile Google erau cotate la 785,37 dolari cea ce inseamna ca operatiunea ar putea sa-i aduca lui Eric Schmidt peste 2,5 miliarde de dolari. Vanzarea celor 3,2 milioane actiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotatia titlurilor Google. 

Sub conducerea lui Eric Schmidt, 57 de ani, Google a devenit cel mai mare motor de cautare pe Internet din lume. In luna aprilie 2011 Eric Schmidt a cedat functia de CEO catre co-fondatorul Google, Larry Page. 

Potrivit Forbes, Eric Schmidt ocupa locul 138 in topul celor mai bogati oameni din lume cu o avere de 6,9 miliarde de dolari. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: