Motorul Prima Casa a inceput sa gafaie

Data publicarii: 11-02-2013 | Finante-Banci

"Prima Casa” nu mai e ca in 2009, cand a constituit motorul creditarii. Conditiile mai stricte ale programului guvernamental in raport cu alternativa oferita de banci, la aceleasi costuri, si migrarea unora dintre creditori spre imprumuturile in lei a scazut atractivitatea programului.

"Clienti nostri au optat in special spre creditele standard ale bancilor, deci nu spre cele din programul «Prima Casa»”, a declarat pentru EVZ un broker de credite. Potrivit acestuia, au apelat la creditele din programul guvernamental doar cei care nu au avut bani de avans, in conditiile in care in programul "Prima Casa” avansul este de doar 5%.

In plus, daca Guvernul isi va pune in aplicare intentia de a limita programul la achizitia de locuinte noi, atractivitatea acestuia ar scadea si mai mult.

Desi tot mai muti romani au inceput sa acceseze credite pentru locuinte noi, ponderea majoritara a imprumuturilor acordate in program a apartinut creditelor pentru locuinte construite inainte de anii '90, care sunt mai ieftine si mai bine amplasate, a spus brokerul.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: