Presedintele CASMB: Cetatenii asigurati nu au nevoie de adeverinta decat in situatiile in care nu se regasesc in SIUI

Data publicarii: 12-02-2013 | Diverse

Presedintele-director general al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, prof. dr. Gheorghe Iana, a declarat luni ca cetatenii asigurati ai CASMB nu au nevoie de adeverinta decat in situatiile in care nu se regasesc in Sistemul Informatic Unic Integrat.

"In momentul in care medicul de familie solicita acest document, acesta trebuie sa verifice mai intai daca se regaseste in sistemul informatic. Asiguratul se regaseste in sistem pana cand i se schimba statusul" a aratat Iana, la o conferinta de presa. 

Presedintele CASMB a spus ca medicul de familie sau spitalul poate solicita adeverinta de asigurat in situatia in care pacientul nu este regasit in SIUI sau sunt neconcordante intre date. 

Iana a mai aratat ca a trimis o circulara tuturor medicilor de familie din Bucuresti prin care li se atrage atentia ca nu trebuie sa solicite asiguratilor adeverinta de asigurat, daca acestia se regasesc SIUI. 

Presedintele CASMB a mai declarat ca a decis schimbarea modului de lucru cu asiguratii, iar rezultatele se vor vedea in urmatoarele 10 - 12 zile. 

"Acest nou mod de lucru va duce la cresterea numarului de solicitari ale asiguratilor rezolvate de angajatii CASMB de la 150 la 300 - 400 si la reducerea timpului de asteptare. Limitarea este determinata de personalul insuficient, cat si de necesitatea interogarii SIUI pentru fiecare pacient " a subliniat presedintele CASMB. 

Introducerea ghiseului unic isi va vedea eficienta in 7 - 14 zile. Pentru actele solicitate in regim de urgenta raspunsul se va da in 48 de ore, iar pentru alte documente in sapte zile, fie personal, fie prin posta. 

Valabilitatea unei adeverinte care atesta calitatea de asigurat este de doi ani, a spus prof. dr. Iana. 

Programul acestui birou este de luni pana joi, cate sapte ore. 

In opinia sa, trebuie creat un sistem prin care atat Evidenta Populatiei, cat si ANAF, Casa de pensii si Casa de Asigurari de Sanatate sa poata face schimb de informatii in timp real. 

In Capitala sunt peste 2,3 milioane de asigurati, conform datelor de anul trecut. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: