Presedintele ANSVSA, Mihai Turcanu:Verificarile la abatorul din Botosani arata ca exporturile de carne de cal au fost legale

Data publicarii: 12-02-2013 | Diverse

O companie din judetul Botosani care exporta carne in Uniunea Europeana a fost supusa unei verificari de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a declarat, pentru AGERPRES, presedintele ANSVSA, Mihai Turcanu.

Potrivit acestuia, Doly Com a efectuat, in 2012, exporturi de carne in tarile Uniunii Europene cu respectarea normelor sanitar-veterinare europene, controalele efectuate in ultimele doua zile demonstrand ca societatea a respectat normele sanitar-veterinare. 

'Din punctul nostru de vedere, exporturile au fost facute foarte legal. Toate documentele care au insotit marfa au demonstrat ca marfa a respectat normele europene', a afirmat Turcanu. 

La randul sau, administratorul Doly Com, Iulian Cazacut, sustine ca exporturile efectuate de firma sa in tari precum Franta, Austria, Olanda, Suedia, Polonia sau Bulgaria s-au conformat normelor impuse de Uniunea Europeana. 

'Am exportat atat carne de cal, cat si carne de vita la mai multi clienti din Europa. Noi va putem asigura ca am respectat toate normele de management al calitatii, al trasabilitatii. Toate livrarile noastre au fost inscrise in toate sistemele de supraveghere atat sanitar-veterinare, cat si comerciale. Noi am pus la dispozitie organismelor de control toate datele pentru a se elucida acest caz', a afirmat Cazacut. 

Doly Com a avut, in 2012, o cifra de afaceri de aproximativ 34 de milioane de euro, din care circa 4% o reprezinta exporturile de carne de cal. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: