Marja de profit a Apple coboara la un nivel nemaivazut de la lansarea iPhone

Data publicarii: 12-02-2013 | IT&C

Marjele de profit ale Apple coboara la niveluri nemaivazute de la debutul iPhone in 2007, intrucat concurenta si lipsa lansarilor de noi produse inovatoare pun presiune pe companie sa coboare preturile, potrivit Bloomberg.

Temerile legate de declinul preturilor au cauzat declinul cu 33% al actiunilor Apple de la nivelul record de 705,7 dolari inregistrat la 21 septembrie. Cotatia Apple a avut in intervalul respectiv cea mai slaba evolutie dintre cele incluse in componenta indicelui american S&P 500. Apple a anuntat, saptamana trecuta, ca directorii companiei analizeaza transferul unor sume mai importante din lichiditati catre actionari, dupa o propunere a unui investitor ca Apple sa plateasca mai mult din fondurile de 137 de miliarde de dolari.

Scaderea marjelor brute ale Apple de la 45% la 39% in ultimul trimestru a fost cauzata de introducerea iPad mini, a altor produse cu costuri de productie mai ridicate dar si de reducerea preturilor unor produse existente, potrivit datelor companiei. Daca Apple nu lanseaza un dispozitiv revolutionar cu pret ridicat, actiunile vor ramane sub presiune, noteaza Bloomberg.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: