Asociatiile din turism solicita Guvernului acordarea zilelor de 2 si 3 mai ca zile libere nationale, cu recuperare in 2013

Data publicarii: 15-02-2013 | Turism

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai, Ziua Tineretului, si 3 mai sa fie acordate ca zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociatia Litoral - Delta Dunarii.

'Asa cum spune traditia, litoralul romanesc este destinatia 'vedeta' pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, care, printr-o conjunctura fericita se va sarbatori in aceeasi saptamana cu Sarbatorile Pascale. ANAT si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca  zilele de 2 mai (Ziua Tineretului) si 3 mai sa fie acordate ca si zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre litoralul romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un start excelent sezonului 2013. Asociatia noastra a propus deja doamnei ministru Maria Grapini si autoritatilor locale o serie de evenimente care sa se desfasoare in perioada 1-7 mai si pe care le vom promova cu ocazia participarii la Targul de Turism al Romaniei', a declarat presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin. 

Hotelurile si agentiile de turism vor vinde pachete speciale pentru perioada perioada 30 aprilie - 7 mai, in saptamana ce cuprinde sarbatorile de 1 Mai si de Paste, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana pe noapte la hotelurile de 3 stele si de la 229 de lei pentru persoana pe noapte la hotelurile de 5 stele, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare. De asemenea, pachetele pornesc de la 100 de lei pentru persoana pe noapte la hotelurile de 4 stele. 

Asociatia Litoral - Delta Dunarii sustine ca autoritatile locale au demarat lucrarile de cosmetizare, ecologizare si modernizare a tuturor statiunilor de pe litoralul romanesc, din luna ianuarie. 

Asociatia a transmis deja adrese catre autoritatile locale membre si catre Cabinetul Ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri, pentru organizarea unui program amplu de evenimnte, care va include concerte, defilare cu autobuze supraetajate, o parada de masini de epoca si motociclete, care alegorice, jocuri si concursuri pe plaje, muzica, foc de artificii, show-uri de lasere. Aceste evenimente evenimente vor fi promovate la Targul de Turism al Romaniei, derulat in 14-17 martie 2013, unde litoralul romanesc si Delta Dunarii vor fi destinatia vedeta. 

Potrivit sursei citate, in premiera in acest an, la targ va fi prezent si primarul Radu Stefan Mazare, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale din Mangalia, Eforie, Navodari, ai consiliilor judetene Constanta si Tulcea si ai patronatelor hoteliere din cele doua destinatii, litoral si Delta Dunarii. Pentru vizitatori si expozanti, organizatorii pregatesc un show ce va promova in special Fashion Summer Festival si Festivalul Antic Tomis, cele doua evenimente de exceptie ale sezonului 2013.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: