FOTE 2013: Primele 21 de medalii au fost decernate luni seara; Rusia conduce in clasamentul pe natiuni; Romania - locul 5

Data publicarii: 19-02-2013 | Diverse

Medal Plaza, din fata Hotelului Aurelius din Poiana Brasov, a gazduit luni seara prima ceremonie de acordare a medaliilor la 7 probe disputate duminica si luni in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), printre cei care au urcat pe podium numarandu-se si romanul Emil Imre, medaliat cu argint in proba de 500 m la short track.

Rusia si-a taiat partea leului la prima festivitate de premiere, cu 4 medaliati cu aur si 4 de argint. Au fost medaliati sportivii si sportivele din probele de slalom urias la schi alpin fete, 1.500 m fete si baieti la short track, 7,5 km fete la schi fond stilul liber, 10 km baieti schi fond stilul liber, 500 m fete si baieti la short track. 

Presedintele Comitetelor Olimpice Europene (EOC), Patrick Hickey, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, presedintele Comitetului de organizare a FOTE si primarul Brasovului, George Scripcaru, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, si membri ai Comitetului Executiv al EOC au facut onorurile la decernarea medaliilor, insotite de o mascota Martin, celor mai buni sportivi. 

La fiecare festivitate de decernare a medaliilor s-a cantat imnul tarii castigatorului si s-au inaltat pe catarg drapelele natiunilor sportivilor care au urcat pe podium. Ultima premiere a serii a fost cea de la proba de 500 m la patinaj viteza pe pista scurta, in care Emil Imre a primit medalia de argint, prima a delegatiei Romaniei la FOTE 2013, moment aplaudat cu caldura de cei prezenti. 

La festivitatea de decernare a medaliilor au fost prezenti sportivii si oficiali din delegatiile tarilor participante, turisti din Poiana Brasov si oficialitati, precum ministrul tineretului si sportului Nicolae Banicioiu, secretarul de stat Carmen Tocala etc. 

Delegatia Rusiei conduce detasat in clasamentul pe medalii, cu 4 de aur si 4 de argint, dupa disputarea a 7 probe in primele doua zile de intreceri la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, in timp ce Romania ocupa locul 5, la egalitate cu Marea Britanie. 

In clasamentul pe medalii, Rusia ocupa primul loc cu 4-4-0, urmata de Italia 1-1-2, Franta 1-0-1, Germania 1-0-0, ROMANIA 0-1-0, Marea Britanie 0-1-0, Austria 0-0-1, Norvegia 0-0-1, Polonia 0-0-1 si Slovenia 0-0-1. 

Medalia Romaniei a fost cucerita luni de Emil Imre (foto), la short track, in proba de 500 m. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: