COSMOTE Romania paseste catre noua era a comunicarii, dominata de tehnologia 4G

Data publicarii: 19-02-2013 | IT&C

COSMOTE Romania a prezentat astazi cele mai recente dezvoltari aduse retelei sale broadband, prin intermediul unei sesiuni demo live sustinute in Bucuresti. Compania se indreapta gradual catre tehnologia 4G, primul pas in aceasta directie fiind deja facut, prin extinderea vitezei oferite de reteaua de date pana la 43,2 Mbps la nivel national. In prezent, COSMOTE Romania ofera cea mai buna retea de date 3G cu cea mai mare acoperire din Romania.

"COSMOTE Romania ofera in prezent cea mai mare viteza 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai buna acoperire si nu ne vom opri aici. Reteaua COSMOTE de 43,2 Mbps va fi disponibila in 153 de orase si 900 de localitati din Romania, acoperind 47% din populatie, pana la finalul primului trimestru din 2013. Incepand din aprilie 2014, dupa alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maxima in termeni de calitate si acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare a populatiei. Astfel, reteaua de date a COSMOTE Romania, ce ofera deja cea mai buna viteza, cu cea mai mare acoperire din Romania, va deveni si mai performanta”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, COSMOTE Romania.

Cu scopul de a imbunatati experienta Internetului mobil, de la finalul lunii aprilie 2013, COSMOTE Romania va oferi clientilor sai posibilitatea de a beneficia de tehnologia 4G, in cateva orase, inclusiv Bucuresti.

"Prioritatea noastra este sa oferim excelenta in experienta de utilizare a tehnologiei 4G atat prin intermediul modemurilor, cat si al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizeaza acest scop. Avem in derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe aceasta tehnologie, in functie de nevoile identificate in piata. Acestea vor fi dezvoltate gradual in perioada imediat urmatoare. Totodata, incepand de astazi si pana la finalul lunii aprilie 2013, pasionatii de tehnologie sunt invitati in magazinul COSMOTE din Baneasa Shopping City Bucuresti pentru a testa serviciile 4G care vor fi disponibile in curand in oferta noastra comerciala”, a adaugat Panos Makris, Chief Commercial Officer, COSMOTE Romania.

 La sfarsitul lunii decembrie 2012, COSMOTE Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 de orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: