Spania: 232 de zboruri anulate in a doua zi a grevei de la Iberia

Data publicarii: 19-02-2013 | Turism

Compania aeriana spaniola Iberia a anuntat ca marti, in a doua zi a grevei convocate de sindicate in semn de protest fata de planul de restructurare prezentat de conducere, vor fi anulate 232 de zboruri, dupa cum transmite EFE.

Prima zi de greva din totalul de cinci, convocate saptamana aceasta, s-a incheiat cu arestarea a cinci dintre angajati, in urma confruntarilor cu politia, pe durata protestelor organizate pe aeroportul Barajas din Madrid. Sindicatele sustin ca angajatii au sprijinit masiv masurile de protest, desi s-au respectat serviciile minime. 

Potrivit Iberia, 85% dintre pasagerii afectati de greva si de zborurile anulate au putut fi ajutati si s-au imbarcat in alte zboruri. Pe durata intregii saptamani vor fi anulate in total 1.200 de zboruri. 

Cea mai ampla greva din istoria companiei aeriene spaniole Iberia a inceput luni, cu 20.000 de angajati convocati de sindicate sa inceteze lucrul in semn de protest fata de restructurarile incepute de conducere si care vor duce la concedierea a peste 3.800 de persoane (aproape 20% din intreg personalul, n.r.). Urmeaza inca patru zile consecutive de greva saptamana aceasta si alte zece zile de proteste in luna martie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: