Aviz favorabil pe actul de nastere al mamutului financiar de 6 mld de euro

Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci

Programata pentru a deveni operationala pe 1 martie,Autoritatea de Supraveghere Financiara,gigantul care va arbitra piata asigurarilor,Bursa si piata pensiilor private,isi intra in paine pe 15 aprilie. In spatele usilor inchise ale grupurilor parlamentare se dau inca lupte grele pentru functiile de conducere

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis sa dea aviz favorabil "actului de nastere” a Autoritatii de Supraveghere Financiara insa nu inainte de a aduce cateva amendamente importante. In primul rand, deputatii au decis sa amane infiintarea gigantului pentru 15 aprilie desi evenimentul ar fi trebuit sa aiba loc pe 1 martie.

In al doilea rand, membrii comisiei juridice au decis sa schimbe profilul candidatilor la consiliul ASF. Astfel, cei 15 membrii vor trebui sa aiba cel putin 10 ani de experienta in domeniul financiar "bancar sau nonbancar” si sa fi absolvit o facultate de drept sau cu profil economic. De asemenea, cei 15 nu vor putea fi, la momentul numirii, membrii in consiliile de administratie ori directori in companii de asigurare, de brokeraj sau administratori de pensii private.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: