Bancile imprumuta statul dublu fata de perioada dinaintea crizei. Numarul cardurilor valide, in scadere.

Data publicarii: 20-02-2013 | Finante-Banci

In Romania, activitatea bancara moderata a continuat si in 2012 dupa cum arata evolutia activelor totale nete, afirma Ensight Management Consulting intr-o analiza a pietei bancare pentru ECE si Romania.

Imprumuturile catre sectorul public si-au mentinut o pondere mare in totalul imprumuturilor acordate in Romania, o valoare aproape dubla fata de perioada premergatoare crizei economice.

Contrar tendintei din anul precedent, atat numarul total al cardurilor valide, cat si valoarea tranzactiilor cu cardul au scazut in 2012. De asemenea, in ceea ce priveste gradul de utilizare a cardurilor, Romania, Bulgaria si Slovenia inregistreaza cele mai mici valori pe locuitor ale tranzactiilor efectuate prin card dintre tarile ECE.

Totalul imprumuturilor bancare si-a continuat cresterea moderata in 2012.  Valoarea totala a depozitelor bancare atrase de sistemul bancar roman in anul 2012 a continuat sa creasca, desi cu o rata mica, ceea ce indica tendinta continua a populatiei de a economisi.

Mai mult, creditele neperformante au continuat tendinta de crestere in 2012, conducand la o calitate in scadere a portofoliilor de credite bancare.   

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: