Salariatii Electrica pot cumpara actiuni de 190 milioane de euro la un pret mai mare decat cel de la privatizare

Data publicarii: 21-02-2013 | Bursa

Salariatii Electrica vor putea cumpara actiuni la filialele privatizate la un pret cuprins intre 3,17 euro si 45,26 euro pe actiune, in functie de filiala, mai mare decat pretul cu care statul si-a cedat actiunile in 2005 catre E.ON, Enel si CEZ, incasarile totale estimate depasind 190 milioane euro.

Estimarea de incasari este calculata pe scenariul in care Guvernul va decide sa vanda un numar de actiuni reprezentand exact 10% din capitalul social al fiecarei filiale.

In 2005, Electrica SA a privatizat patru filiale catre grupurile energetice E.ON (Germania), Enel (Italia) si CEZ (Cehia), iar in contractele de privatizare a fiecarei filiale, unele reorganizate ulterior in diferite entitati, a fost asumata vanzarea catre salariatii Electrica a unui pachet de "pana la 10% din actiuni", fara sa fie mentionat daca titlurile vor fi cedate de catre cumparator sau stat.

Pana in prezent, insa, niciun salariat nu a putut cumpara actiuni, intrucat termenele pana la care puteau realiza acest lucru au fost prelungite de la un an la altul, prin hotarari de guvern.

In cazul fostei Electrica Oltenia, preluata de CEZ, termenul prevazut de lege privind achizitia titlurilor a expirat in 2008 si nu a mai fost prelungit.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: