Zmeura de Aur 2013: Ultimul film din seria Twilight, marele 'castigator'

Data publicarii: 25-02-2013 | Lifestyle

Ultimul film din seria 'Twilight' a primit sambata, la Los Angeles, sapte premii in cadrul celei de-a 33-a editii a premiilor Zmeura de Aur, care 'recompenseaza' cele mai slabe performante actoricesti si creatii din cinematografia americana, cu doar o zi inainte de decernarea Oscarurilor, relateaza AFP.

'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2' a primit trofeul pentru cel mai prost film, cel mai prost regizor (Bill Condon), cea mai proasta actrita in rol principal (Kristen Stewart), cel mai prost actor in rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proasta distributie, cel mai prost cuplu pe marele ecran si cel mai prost remake/cea mai proasta continuare. 

Marele 'castigator' de anul acesta nu a reusit insa performanta filmului 'Jack and Julie' de anul trecut, care a primit atunci toate cele zece premii Zmeura de Aur. Adam Sandler, care a primit anul trecut trofeul pentru cel mai prost actor in rol principal, a castigat acelasi titlu si anul acesta, pentru filmul 'That's My Boy', precum si premiul pentru cel mai prost scenariu. 

Trofeul pentru cea mai proasta actrita in rol secundar i-a revenit Rihannei, care si-a facut debutul pe marele ecran in filmul 'Battleship'.

Ceremonia s-a desfasurat la Hollywood, pe strada pe care se afla si Teatrul Dolby, unde va avea loc duminica cea de-a 85-a editie a Oscarurilor. 

Printre filmele nominalizate pentru cel mai prost film al anului s-au numarat 'Battleship', unul dintre cele mai mari esecuri de la Hollywood de anul trecut, 'The Oogieloves in the Big Balloon Adventure', 'That's My Boy' si 'A Thousand Words', care l-a avut in rol principal pe Eddie Murphy. 

Votarea pentru noua din cele zece categorii ale Zmeurei de Aur s-a facut prin e-mail, de catre cei 657 de membri ai Fundatiei Zmeura de Aur. Votul pentru cel mai prost remake/cea mai proasta continuare a fost insa deschis internautilor pe site-ul RottenTomatoes.com. Potrivit organizatorilor, au fost inregistrate peste 70.000 de voturi. 

Laureatii, care se prezinta rareori la ceremonie, primesc un trofeu format dintr-o zmeura de marimea unei mingi de golf, pusa pe o pelicula de film de 8 mm. Trofeul este vopsit auriu si valoreaza 4,79 dolari.

Sursa: AGERPRES